پژوهشگاه مدیریت دولتی

تنها مرکز تخصصی
مطالعات مدیریت دولتی در کشور

09101502239 – 09103434482

مطالعه و نقد موضوع «بررسی نقش شبکه های مجازی در تغییر شکل سازمان غیر رسمی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی»

با مشاورین این مرکز؛ موضوعاتی ناب و کم نظیر در اختیارتان قرار می گیرد

فرم درخواست موضوع پایان نامه

در این صفحه به بررسی جزئیاتی از موضوع پایان نامه می پردازیم که شامل بیان مساله؛ ضرورت و اهمیت تحقیق و … است.

عنوان فارسی:
بررسی نقش شبکه های مجازی در تغییر شکل سازمان غیر رسمی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
 عنوان انگلیسی:
Investigating the role of virtual networks in transforming the informal organization with the mediating role of organizational culture
کلید واژگان:
شبکه های مجازی | تغییر شکل سازمان | فرهنگ سازمانی

بیان مساله

شبکه هاي مجازی  نسل جدیدي از پایگاه هایی هستند که این روزها در کانون توجه کاربران شبکه هاي جهانی اینترنت قرار گرفته اند. این گونه پایگاه ها بر مبناي حضور پیوسته  فعالیت می کنند و هر کدام دسته اي از کاربران اینترنتی باویژگی خاص را گرد هم می آورند. شبکه هاي اجتماعی را گونه اي از رسانه هاي اجتماعی می دانند که امکان دستیابی به شکل جدیدي از برقراري ارتباط و به اشتراك گذاري محتوا در اینترنت را فراهم آورده اند )سلیمانی پور، (1389

استفاده از شبکه های مجازی مانند وبلاگ‌ها، وبلاگ‌های کوچک، انجمن‌های گفتگو و سایت‌های اشتراک‌گذاری چندرسانه‌ای، در همه جنبه‌های زندگی، به‌ویژه در بخش تجاری افزایش یافته است. رسانه های اجتماعی به عنوان “…گروهی از برنامه های کاربردی مبتنی بر اینترنت که بر پایه های ایدئولوژیکی و تکنولوژیکی وب 2.0 بنا شده اند و اجازه ایجاد و تبادل محتوای تولید شده توسط کاربر را می دهند.تعریف می شود. امروزه شبکه‌های رسانه‌های اجتماعی به منبعی غنی از داده‌ها برای سازمان‌ها و مؤسسات تبدیل شده‌اند که در آن افراد می‌توانند اطلاعات، نظرات و افکار خود را آزادانه و بدون محدودیت بیان و به اشتراک بگذارند. سازمان‌ها می‌توانند این داده‌ها را جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل کنند تا اطلاعات مفیدی برای یک موضوع خاص به دست آورند. این اطلاعات می تواند توسط سازمان ها برای نظارت بر عملکرد برند خود و مقایسه آن با رقبا، ارزیابی استراتژی های بازاریابی و تجزیه و تحلیل نحوه دریافت محصولات و خدمات توسط مصرف کنندگان مورد استفاده قرار گیرد (Umair et all,2020).

نکته: در انجام پروپوزال مدیریت دولتی بایستی به بیان مساله توجهی ویژه داشته باشید چرا که این بخش از پروپوزال میزان اعتبار و ارزش علمی پایان نامه شماست.

ادامه بیان مساله…

 دیویس، معتقد است كه سازمان‌های غیر رسمی، شبكه­ای از روابط شخصی و اجتماعی هستند كه لزوما توسط سازمان شكل نگرفته اند؛ بلكه به گونه­ای خودجوش با همكاری و معاشرت و تعامل افراد پدید می­آیند. سازمان­های غیر رسمی ممكن است دربرگیرنده افرادی از یك سازمان باشند، كه مثلا در تعطیلات، باهم به تفریح و ورزش می­پردازند؛ یا افرادی كه در ساعتهای فراغت، باهم به صرف چای می­پردازند. این پیوندهای بین فردی، در مدیریت بسیار مهمند؛ زیرا مدیران باید نسبت به سازمان غیر رسمی آگاه بوده و از دشمنی با آن پرهیز کرده و از فواید آن در اداره سازمان بهره‌جویند. بررسی اینكه چرا و چگونه گروه غیر رسمی پدید می­آید، از موضوعات مطرح در روان‌شناسی اجتماعی است سازمان غیر رسمی در داخل سازمان رسمی به وجود آمده و نسبت به آن عکس العمل نشان می دهد. برخلاف سازمان رسمی که به طور آگاهانه و به دقت برنامه ریزی می شود، سازمان غیر رسمی دارای نظم و ساختار طبیعی است که در محل کار تکامل پیدا می کند. سازمان غیر رسمی معمولا همزمان و یا پس از تشکیل سازمان رسمی به وجود می آید. در واقع، در درون و بطن سازمانهای رسمی، گروههای احساسی بر مبنای نگرشها و ارزشیابی مشترک فرهنگی و علایق مشترک از طریق برقراری روابط دوستانه و صمیمی و شخصی به وجود می آید. غفلت از سیستم غیر رسمی، نادیده گرفتن جنبه های غیر معقول رفتار سازمانی است. در حقیقت، غفلت از هر کدام از آنها کوته بینی بوده و به ضرر سازمان است.(نیکونام،1391).

فرهنگ سازمانی مجموعه ای از مفروضات اساسی است، که افراد سازمان، در رو به رو شدن با مسائل، انطباق با محیط و دستیابی به وحدت و انسجام داخلی، ایجاد، کشف و توسعه داده‌اند و در نتیجه به‌عنوان روش صحیح ادراک، تفکر و احساس، به اعضای جدید انتقال می‌یابد. به عبارت دیگر، مجموعه ای از ارزش‌ها، باورهای راهنما، تفاهم‌ها و روش‌های تفکر، که در بین اعضای سازمان مشترک بوده و از طرف اعضای جدید نیز به عنوان روش‌های صحیح انجام کارها و تفکر جستجو می‌شود، فرهنگ سازمانی نامیده می‌شود. فرهنگ سازمانی دربرگیرنده ارزش‌ها و رفتارهایی است که به محیط اجتماعی و روانی منحصر به فرد سازمان کمک می‌نماید. فرهنگ شامل چشم‌انداز، ارزش‌ها، هنجارها، سیستم‌ها، نمادها، زبان، مفروضات، باورها و عادات سازمان است(زعفری،1397).

نکته: همانطور که ملاحظه می کنید؛ تمام پاراگرافها دارای منبع معتبری هستند. اساسا در انجام پایان نامه مدیریت دولتی بایستی توجه کنید که تمام مطالبی که از منابع مختلفی اقتباس می کنید با ذکر منبع باشد.

ادامه بیان مساله…

سرعت ، شايد مهمترين ثروت در هزاره سوم و عصر جديد موسوم به عصر اطلاعات ارتباطات می باشد. و لزوم هماهنگي و همگامي با آن را هرچه بيشتر علي الخصوص در سازمانها وبنگاه هاي اقتصادي و.. را مي طلبد اين در حالي است كه كه يك شخص و يا يك سازمان در تمام طول عمر خود كاري را به روش خاصي انجام داده است پس تغيير كردن، كاري مشكل است.اما درقوانين جديد رقابت براساس تغييرساخته مي شوند نه ثبات، براساس شبكه ها سازماندهي مي شوند نه سلسله مراتب، براساس وابستگي متقابل با شركاست و نه تنها متكي بودن به خود و براساس مزيت تكنولوژيكي ساخته مي شود و نه مصالح ساخت و ساز قديمي. امروزه، جهاني شدن، كوتاه شدن چرخه عمر محصول، مشتري گرايي و … محيط سنتي ساز مان های غیر رسمی را به يك محيط پوياتر تبديل كرده است .از اين رو شكل هاي جديد سازماني ، براي رويارويي بامحيط متغير، متداولتر شده است. در سال های اخیر فناوری های دیجیتال جدید تغییرات مهمی را برای افراد، سازمان ها و به طور کلی جامعه به وجود آورده است. حجم عظیمی از داده های دیجیتالی که در اختیار سازمان های رسمی وغیر رسمی قرار می گیرد می تواند منبع جدیدی برای تولید ارزش باشد. با این حال، مکانیسم‌هایی که سازما نها از طریق آن‌ها می‌توانند از فناوری‌های دیجیتال برای افزایش عملکرد بهره ببرند، به وضوح تعریف نشده است.سازمان های غیر رسمی زیادی به علت سازگار نبودن با محیط اطراف، پاسخگو نبودن به نیاز مشتریان و شرکت های رقیب از صحنه ی رقابت کنار رفته اند و یا مجبور شده اند استراتژی های مختلفی را برای احیای خود انتخاب کنند. سازمان های غیر رسمی امروز به دنبال راهی برای سرعت بخشیدن به امور خود هستند. علم مدیریت روش های زیادی در همین جهت پیشنهاد می دهد؛ که ازجمله ی آن ها فرهنگ سازمانی می باشد. یکی از ابزارهای مورد توجه برای رسیدن به فرهنگ سازمانی، شبکه های اجتماعی مجازی است. در این میان با تغییر شکل سازمان های غیر رسمی بر اساس شبکه های مجازی یک عاملی است که امروزه مورد توجه مدیران قرار گرفته است. در این راستا در این پژوهش سعی داریم به بررسی نقش شبکه های مجازی در تغیی شکل سازمان غیر رسمی با متغیر میانجی فرهنگ سازمانی را مورد مطالعه علمی قرار دهیم.

فرهنگ سازمانی مجموعه ای از مفروضات اساسی است، که افراد سازمان، در رو به رو شدن با مسائل، انطباق با محیط و دستیابی به وحدت و انسجام داخلی، ایجاد، کشف و توسعه داده‌اند و در نتیجه به‌عنوان روش صحیح ادراک، تفکر و احساس، به اعضای جدید انتقال می‌یابد. به عبارت دیگر، مجموعه ای از ارزش‌ها، باورهای راهنما، تفاهم‌ها و روش‌های تفکر، که در بین اعضای سازمان مشترک بوده و از طرف اعضای جدید نیز به عنوان روش‌های صحیح انجام کارها و تفکر جستجو می‌شود، فرهنگ سازمانی نامیده می‌شود. فرهنگ سازمانی دربرگیرنده ارزش‌ها و رفتارهایی است که به محیط اجتماعی و روانی منحصر به فرد سازمان کمک می‌نماید. فرهنگ شامل چشم‌انداز، ارزش‌ها، هنجارها، سیستم‌ها، نمادها، زبان، مفروضات، باورها و عادات سازمان است(زعفری،1397).

نکته: الف) بخش بیان مساله در این پروپوزال کمی بیشتر از حد استاندارد است و توصیه می شود بیست تا سی درصد از حجم کار کم شود.

ب) همانطور که ملاحظه می شود این موضوع دارای منابع غنی و معتبر است. توجه داشته باشید که پیش از انتخاب موضوع پایان نامه مدیریت دولتی حتما میزان دسترسی به منابع معتبر پیرامون موضوع را کنترل کنید تا بعدها از این حیث دچار مشکل نشوید

ج) برای مطالعه ضرورت و اهمیت تحقیق، اهداف و نوآوریها و … به این صفحه مراجعه کنید.

د) این پروپوزال به تصویب دانشگاه آزاد اسلامی رسیده است